Monday, May 3, 2010

Kolm raamatut

Kolm raamatut, mida hiljuti lugesin. Need on omavahel kuidagi väga otseselt seotud, ehkki mõnes osas ka erinevad.

Tuleviku 
psühholoogia
Stanislav Grof
Tuleviku psühholoogia


Tuleviku psühholoogia uurib teatud hingamismeetodi abil saavutatud teadvusseisundeid ja meenunud mälestusi. Tegu on süstemaatilise tööga teadvuse seisunditest, mis väidab, et on olemas "holotroopne teadvus", universumi hologrammiline ja fraktaalne struktuur. Autor on teinud palju uuringuid LSD tarbijate seas.

Teadvuse 
seisundid
Charles T. Tart
Teadvuse seisundid


Teadvuse seisundid on uurimus teadvuse seisundite muutumisest, mis võtab aluseks unenäod, hüpnoosiseisundid, tavalised muutused, marihuaanaseisundi jm. seisundid; põhjalikult on uuritud muutuste järjekorda ja loodud mudel sellest, millistest faasidest koosneb muundatud teadvusseisunditesse üle minemine. Raamat ei paku väga sügavat nägemust asjadest ja on pigem kuiv ning faktiline, kui müstiliselt haarav. Autor on pikaajalise kogemusega teadlane.

Tiibeti 
raamat elust ja surmast
Sogyal Rinpoche
Tiibeti raamat elust ja surmast


See on taaskord teadvusseisunditest - seekord sellest, kuidas teadvusseisund Tiibeti budistide arvates muutub surres. Raamat uurib kõige rohkem surmakogemust ning seda, mis on ühe budismivoolu arvates see, mis siis edasi saab, järgi jääb ja toimub. Raamat räägib ka budistlikest põhiteemadest - kirgastumisest ning vaimsest arengust.

No comments:

Post a Comment